Piirin syyskokous 2016

Nuoret hauskuttivat senioreita Uudenmaan kansallisen senioripiirin syyskokouksessa Tuusulassa

Iloinen puheensorina täytti Tuusulan seurakunnan leirikodin Rusutjärven rannalla, kun Uudenmaan kansallisen senioripiirin väki kokoontui syyskokoukseen keskiviikkona 23.11.2016. Kokoukseen ilmoittautuneita oli kaikista 18 Uudenmaan piirin yhdistyksestä.

Aamupäivän ohjelman avasi Tuusulan seniorit ry:n puheenjohtaja Kari Halme toivottaen kokousedustajat tervetulleiksi Tuusulaan. Hän piti lyhyen katsauksen Tuusulan historiaan, unohtamatta ainutlaatuista Tuusulan järven taiteilijayhteisöä ja Hyrylän varuskuntaa. Hän myös muistutti vuoden 2017 juhlavuodesta ja totesi Suomi 100 vuotta -teeman varmasti näkyvän yhdistysten ensi vuoden ohjelmissa; kuinka itsenäisyytemme on hankittu ja kuinka se on pystytty säilyttämään.

Lasten ja nuorten teatteri Teatteri T johtajanaan Tiina Häkkinen kiinnittivät huomiota ajankohtaiseen aiheeseen kolmessa hauskassa kuvaelmassaan, Käteen kasvaneet, Multasormi ja Toimistossa. Kuinka ikäihmiset kohtaavat modernin tietotekniikan. Tätä samaa asiaa piirin puheenjohtaja Liisa Simovaara mietti puheenvuorossaan. Kuinka suhtaudumme tulevaisuuteen. Vaikka meillä on drive päällä, olemme vireitä ja virkeitä, kohtaamme suuren joukon erilaisia huolenaiheita: terveys, hoivapalvelut, kuinka saada raha riittämään, asuminen ja ystävät. Entä terveysteknologia, mitä sen nopea kehitys tuo tullessaan. Hoitavatko meitä tulevaisuudessa robotit? Kuinka pärjäämme, kun kaikki tapahtuu netissä? Puheenjohtajamme peräänkuulutti uutta ajattelua, luovuutta, hulluutta, heittäytymistä.

Kokousvieraat saivat nauttia myös ihastuttavan Viihdekuoro Essun esityksistä, ensin Sibeliusta ja sen jälkeen sarja kansanlauluja. Tuusulan seurakunnan tervehdyksen toi kirkkoherra Ulla Rosenqvist. Hän kiinnitti huomiomme adventin sanomaan ja alkavaan joulunaikaan. Kunnanjohtaja Hannu Joensivu tervehdyksessään kertoi yleisesti kuntien tilanteesta sekä Tuusulan erityispiirteistä. Mittavat uudistukset ovat edessämme. Kuntatalouteen liittyvissä asioissa monet uusmaalaiset kunnanjohtajat eivät ole samoilla linjoilla maan hallituksen kanssa.

Lounaan jälkeen sääntömääräisessä kokouksessa valittiin Uudenmaan kansalliselle senioripiirille uusi puheenjohtaja Liisa Simovaaran ilmoitettua, ettei ole enää käytettävissä. Yksimielisesti valituksi tuli Paavo Peltosaari Järvenpäästä. Vuoden 2017 piirihallitukseen valittiin jäseniksi: Kyllikki Rantala Hyvinkäältä, Hannu Heikkilä Mäntsälästä, Pirkko Kinnunen Lohjalta, Kaarina Konttila Vihdistä, Anja Hänninen Keravalta, Hilkka Knuuttila Porvoosta, Matti Finskas Olarista, Anna-Maija Sjöberg Tapiolasta, Jukka Liimatainen Kirkkonummelta ja Paula Lehmuskallio Itä-Vantaalta.

Teksti Hilkka Knuuttila, kuvat Lauri Matikka